Aantal personen: 4
200 gr groene kool, fijngesneden
25 gr boter of margarine
150 gr verse geitenkaas of roomkaas
zout, peper
nootmuskaat
4 kipfilets
8 plakken rauwe ham (parmaham)
2 el olijfolie
Bak de kool op zacht vuur in de boter tot hij beetgaar is. Roer van het vuur af de verse kaas erdoor en breng het mengsel op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Snijd elke kipfilet horizontaal in, maar snij de filet niet helemaal door. Verdeel de vulling over de opengeklapte kipfilets en vouw ze daarna weer dicht. Verpak elke kipfilet in twee plakken rauwe ham, zodat het vlees helemaal is bedekt. Verhit de olie in een ovenvaste pan en bak hierin de kipfilets aan elke kant 3 min tot de ham lichtbruin en krokant is. Zet de pan 15-20 min in een op 200 graden voorverwarmde oven. Serveer de kipfilet in plakken gesneden met een romige risotto.
Zie recept : romige risotto
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |